НАЧАЛО > Любопитни факти


Запознаване на учениците с Екологичните празници през месец мартСлужители от отдел "Екология" при Община Несебър съвместно с ученици от първи до четвърти клас от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" – с. Гюльовца организираха и проведоха образователно мероприятие, с цел запознаване учениците с Екологичните празници през месец март. Децата активно се включиха в дискусията и с интерес се запознаха с Червената книга на РБългария. Учениците се информираха още и за богатата дива флора и фауна с голямо видово разнообразие от дървесни и храстови видове, както и биоологично разнообразие на земноводни, птици, бозайници и др. на територията на общината. Всеки ученик получи книжка и брошура Екотуристическа мрежа "Величествен Балкан, Лазурен бряг и Хилядолетна история" в подножието на Източна Стара планина”, моливник и химикал, както и дървени къщички за птици, които да бъдат поставени в двора на училището.

На 22.03.2023 г. по случай Световният  ден на водата се извърши и посещение на  децата от 2, 3 и 4 група на ДГ „Обзорче” - гр. Обзор. Децата се запознаха под какви различни форми съществува водата на Земята, какви са основните причини за нейния недостиг, както и  източниците на замърсяване на водите и методите за пречистването им. Децата представиха стихчета и песни по темата, след което получиха книжки „Забавления летни приключения” и пособия за рисуване.

Снимка 1, Снимка 2, Снимка 3, Снимка 4, Снимка 5, Снимка 6, Снимка 7
обяви и съобщения

График ДДД обработки на територията на Община Несебър за 2023г.

обяви и съобщения

01.06.2023г. СЪОБЩЕН

обяви и съобщения

Община Несебър информира гражданите и гостите на територията на общината, че ежемесечно се извършват дезинсекционни и дератизационни обработки в регулацията на населените места, съгласно сключен договор след ...