Информация за „Приют за безстопанствени животни” за периода 01.01 – 31.03.2024 г.

В изпълнение на общинската програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Несебър се извършва залавяне, настаняване в приют и ветеринарномедицинско обслужване на безстопанствени кучета.
За всички заинтересовани лица телефоните за връзка са:
- 0893303776
- 0893303727

Кучетата, настанени в приюта, се кастрират, обезпаразитяват, ваксинират се срещу бяс и се идентифицират с микрочип. Предоставят се за осиновяване на лица, които желаят да ги отглеждат като компаньони, разполагат с необходимата за отглеждането им площ и условия.

Собственикът на животно-компаньон:
- взема мерки да не допуска животното само да напуска мястото на отглеждане, да навлиза в чужда собственост или на обществени места;
- е длъжен да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучето, проявена на обществени места и при ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни;
- е длъжен да не допуска нарушаване на спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.

Собствениците на животни-компаньони осигуряват стерилизацията им, освен ако в случай на възпроизводство са в състояние да отглеждат новородените животни или да ги предоставят на нови собственици.

С цел намаляване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Несебър се извършва залавяне, настаняване в приют и ветеринарномедицинско обслужване на животни, съгласно сключен договор с фирма изпълнител.

Община Несебър стартира кампания „Осиновете куче от Приюта”:

Ако желаете верен приятел или пазач посетете Приюта за безстопанствени кучета на Община Несебър в м. ”Мерата„ в землището на с. Равда.

Предимствата да си вземете любимец от Приюта са много:
• Осиновяването на животни не се заплаща;
• Кучетата са здрави, кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и с поставен микрочип;
• Кастрираните кучета се освобождават от заплащане на годишна такса за притежание на куче;
• Всичко това спестява много време, средства и проблеми в грижата за Вашия любимец.

За всички заинтересовани лица телефонът за връзка е:
0893 303 776
0893 303 727

Вземайки домашен любимец от Приюта Вие извършвате едно добро дело!